Skippa osunda dieter och gå ner i vikt

Tillhör du dem som har provat flera olika sätt att gå ner i vikt?  Här förklarar jag varför och hur du gör för att bryta ditt jojobantande - en gång för alla..

Stränga dieter påverkar ämnesomsättningen
Du går ner i vikt med de flesta dieter, inga problem. Frågan är hur länge håller du vikten efter avslutad diet? 90% av de som går på en diet osund diet går upp sina kilon igen.

Ofta går man upp mer än vad man vägde innan när man börjar äta normalt igen pga att man sänker ämnesomsättningen i kroppen när man svälter sig på dessa sätt. När vi sedan börjar äta som vanligt igen lägger kroppen på sig den överskottsenergi du får i dig via maten.

Ändra livsstil är ett vinnande koncept
Viktminskning handlar tyvärr inte om snabba lösningar, det handlar om att man helt enkelt ändrar sin livsstil och lär sig äta så mycket som du behöver. Hur lär man sig äta rätt? Hur vet jag hur mycket just jag skall äta? Hur mycket kolhydrater ska jag äta osv..? Frågorna kan vara många i början och det kan kännas svårt. Det är enklare att följa en fantasilös diet som vanligt. Men förvänta dig då inte ett annorlunda resultat än de andra gångerna, fast reklamen lovar det....

Ät inte för lite
Verktyg som hjälper dig ändra livsstil är din långsiktiga lösning på ditt hittills kanske livslånga problem. Viktminskning handlar egentligen bara om hur mycket energi du får i dig respektive gör av med. Är energiintaget större än vad just du behöver så går du upp i vikt. Är energiintaget lika med ditt energibehov är du viktstabil, dvs du går varken upp eller ner i vikt. Men är energiintaget mindre än ditt energibehov så går du ner i vikt. Kruxet är att inte ligga för långt under ditt energibehov, inte ens kortare perioder. Ligger du för långt under får du samma problem som med snabbdieterna, dvs. din ämnesomsättning sjunker.

Använd verktygen
 Använder du verktygen som jag ger dig kommer du att lyckas. Du kommer inte att "rasa i vikt" kilona kommer inte att "smälta av dig" men du kommer gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, må bra och behålla vikten när du är klar.