Klassisk massage


Njut av den världsberömda  klassiska massagen – det är en djupgående massage som löser upp spänningar i hela kroppen och ger dig en behaglig och skön avslappning. Regelbunden massage motverkar bland annat smärta i axlar, trötthet, rygg och nacke. Dessutom så bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mera rörlig.

Klassisk massage passar bäst för dig som har:

Spända muskler
Är stel i nacke eller axlar
Lider av kronisk trötthet
Har dålig blodcirkulation
Vill öka lymfcirkulationen
Behöver sänka blodtrycket
Behöver förbättra din rörelseförmåga
             

 

Energimassage 

Energimassage är en Japansk massageform som hjälper kroppen at återställa balans och läka sig själv. Massagen har verkan på både kortare och längre sikt. Energimassage har bla visat sig vara stärkande samt både uppiggande och lugnande, beroende på vad mottagaren behöver. Vidare har undersökningar även visat att massagen kan vara prestationshöjande. Kort och gott en effektiv massageform.

Energimassage använder sig av akupressur, tryck, töjningar, taptoment och behandlar kroppens meridiansystem.

 Raindrop (Reigndroppsmassage)

Regndroppsmassage är en underbar massage som är mycket effektiv mot rygg- och nackproblem genom kraften i den behandling som utförs med de terapeutiska eteriska oljorna från Young Living. Behandlingen är en form av medicinsk aromaterapi som stärker ditt immunförsvar och lindrar stress och smärta.

Den som har ont i ryggen har ibland en ryggradsinflammation som fördröjer läkningen. Eteriska oljor av terapeutisk klass är starkt antimikrobiska och antiinflammatoriska och kan därför snabbt och effektivt hjälpa kroppen att häva ryggradsinflammationen så att ryggen blir bättre.

Vid regndroppsmassagen används nio av Young Livings fina eteriska oljor. Oljorna masseras in på fötternas ”vita flex” zoner med vita flex tekniken och droppas på och bredvid ryggraden. Därefter stryks de ut med fjäderlätta rörelser över ryggen och masseras mjukt in. En våtvarm handduk läggs på och driver in oljorna ännu mer i slutet av behandlingen.

De eteriska oljorna når in i kroppen genom huden och via lungorna. De eteriska oljornas molekyler är väldigt små och fettlösliga, vilket underlättar färdvägen genom huden till underliggande celler och blodkapillärer. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk, mensvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär. Oljor som används vid en Regndropps Massage:

Valor (Rosenträ, Blå Renfana, Frankincense och Gran)
Oregano, Timjan
Basilika, Cypress
Vintergröna
Mejram, Pepparmint
Aroma Seiz (Basilika, Cypress, Mejram, Lavendel, Pepparmint)

Flera behandlingar rekommenderas som kur för en längre verkan och optimalare resultat.

 

 

Vad händer i kroppen vid massage?


Visst kan det vara skönt att få en avkopplande massage ibland, men vad är det som egentligen händer i kroppen?

Massage bidrar bland annat till att öka blodcirkulationen i musklerna och motverkar även spänningar vid olika smärttillstånd. Efter regelbunden behandling upplever många en minskad stressnivå samt en förbättrad sömn. I och med den beröring man får under en behandling frisätts må-bra-hormonet oxytocin. Oxytocinet bidrar i sin tur till en känsla av just välbehag och lugn.

Massage har även många andra positiva effekter. Om du tränar mycket kan massagen förkorta läkningsprocesser i cellen samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Bland annat så hjälper massage till med utsöndring av vätska och kan också ge ökad kroppskännedom. Massagens lugnande effekter kan även bidra till minskat blodtryck.

 

Varmt välkomna!