Namn: Maria Jakobsen

Utbildning: Certifierad personlig tränare, Certifierad massör, Medicinsk massageterapeut, olika högskolekurser med inriktning mot fysioterapi, livsstilsrådgivare, hälsoinspiratör kostrådgivare och diplomerad massör, undersköterska.

Träningsfilosofi: "Den som inte tar sig tid för träning, kommer förr eller senare få ta till sig sjukdom". Jag är övertygad att livet kräver balans mellan träning, bra kost, vila och rörelse för att vi ska må bra och hålla i längden.

Det bästa med träning: Är att få uppleva sekunderna efter att tagit i så att du får blodsmak i munnen eller den härliga känsla som du känner i kroppen efter ett avslutat träningspass. Tajming mellan träning och vila och rörelse är livsavgörande för vårt välmående, både stort som smått.

Därför blev jag massör, PT, kostrådgivare, livsstilsrådgivare och hälsoinspiratör: Har alltid varit intresserad av hälsa, träning och intresserat mig för kostens betydelse. Att få jobba och hjälpa andra med det man brinner för är riktigt kul och inspirerande. Man kan göra så mycket med enkla medel och den viktigaste uppgift jag har är att göra hälsa tillgänglig för alla, på klientens egen nivå.

Bästa träningstips: Utgå alltid från dig själv och just dina  förutsättningar. Försök bygga upp en rutin som du trivs med. Detta underlättar för att du ska nå dina uppsatta mål, sätt inte bara upp prestationsinriktade mål.

Det bästa med MIPT: Att jag får möjlighet att hjälpa många människor till en bättre hälsa och ett bättre mående. 

Detta kan jag hjälpa dig med: Jag vill hjälpa dig att hitta en hälsosam livsstil som fungerar för dig i ditt liv. Jag har som mål att hjälpa dig skapa en avslappnad och naturlig relation till din kropp, hälsa och mat. Utan ångest, förbud och pekpinnar. Bli av med värk och smärta.

Hur jag tränar: Jag tränar lika gärna löpning, längdåkning, som styrketräning. Jag gillar framförallt att träna löpintervaller, ju jobbigare desto bättre. Det ska kännas att man verkligen tränat och tagit ut sig när man tränat klart. Har tidigare spelat bandy och tävlat i löpning. Har spenderat 1000 tals timmar både i löpspåret och på löparbanorna.

Detta är min specialitet: Hjälpa, inspirera, uppmuntra och pusha alla klienter att bla komma igång med träning och bygga upp en hälsosam livsstil. Hjälpa mina klienter till en smärtfri tillvaro, jobba skadeförebyggande, hållbar hälsa helt enkelt. Alla kunder är viktiga för mig.